Ska jag komma tillbaka med mitt ex?

1 april 2019

Beslutet att förena med en ex-pojkvän är en som kräver mycket eftertanke.

En upplösning med honom skedde tidigare för en anledning och du vill undvika åter anta gamla mönster och dynamik genom att hoppa tillbaka i alltför snabbt eller när beslutet känslostyrd.

Detta är något som innebär en hel del individuell reflektion, samt spetsiga kommunikation med ditt ex.

load...

En av de frågor som du vill ställa dig är: ”Varför vill jag komma tillbaka med honom? Varför nu?"

Det är viktigt att undersöka dina motiv för att vilja återansluta till att säkerställa att de är friska och rena.

Om ni båda har vuxit personligen och gjort vissa ändringar som har stärkt din mognad och ansvar, som kan vara en positiv indikator att överväga situationen ytterligare.

Om du kämpar med ensamhet, ångest om att vara ensam eller rädsla för att inte kunna hitta en annan partner, skulle dessa anses ohälsosamma skäl och skulle vara ett tecken på potentiellt ställa er upp till bli sårad igen.

”Är jag verkligen in honom eller idén om att med honom?”

Du vill vara riktigt ärlig mot dig själv om vad som ligger under din önskan att bli tillsammans igen.

load...

Några av de andra saker som kan vara till hjälp här individuellt skulle vara att göra en kostnads ​​/ nyttoanalys av möjligheten att förena. Vilka är fördelarna och nackdelarna?

En annan sak som du kanske vill göra är att skapa en lista över dina förhandlingsbara och icke-förhandlingsbara behov av en partner, en relation eller ens en vänskap med ditt ex.

Var särskilt uppmärksam på de ”deal-brytare” på din lista och jämföra dessa med din relation med ditt ex när du var tillsammans.

”Att få tillbaka tillsammans kan vara en givande

erfarenhet eller en fullständig mardröm.”

Finns det några deal-brytare?

I så fall kan du väljer att inte fullfölja relationen ytterligare på grund av oförenlighet. Trots allt, om det inte fungerade förut, varför skulle det nu?

Eller du kan välja att prata med ditt ex och se om du är både villig att arbeta på någon av deal-brytare ni båda kan dela för att se om det kan uppnås någon upplösning.

load...

Är du villig att investera tid och energi utan en garanti för ett önskat resultat? Är risken värt det för dig?

Du och ditt ex kommer definitivt vill sitta ner och har några mycket allvarliga hjärta till hjärta diskussioner.

Vilka var de skäl som du slutade relationen innan? Vad som gick fel och hur du kommer att se samma faktorer inte upprepa i en ny relation?

Du kommer att vilja identifiera alla klagomål du både har och utveckla en handlingsplan för varje för att se dessa frågor inte får upprepas.

Du kommer att behöva lära sig att hantera dina gamla triggers på olika sätt och utveckla starkare kommunikation och konfliktlösning kompetens att hantera dina skillnader och argument i mer positivt sätt.

Du kanske också vill läsa en bok tillsammans på hur man förhandlar en framgångsrik försoning.

Även om det inte är specifikt för homosexuella män, en av mina favoriter är ”få tillbaka tillsammans: Hur att förena med din partner och göra det Senaste” av Bettie Youngs och Masa Goetz.

Jag rekommenderar också starkt att du både bedriva någon form av individuell och par terapi eller coaching för att få hjälp att navigera denna knepiga backe för att hålla dig jordad.

Att få tillbaka tillsammans med ett ex kan vara en givande upplevelse eller en komplett mardröm om inte är försiktig.

Det är viktigt att göra din due diligence och gör dina läxor där detta gäller att avgöra om detta verkligen rätt väg för dig.

Dessa re-pair kan och fungerar så länge båda parter har lärt sig av tidigare relation misstag och tillämpa dessa lärdomar.

Dessa relationer kan då vara bättre än någonsin!

Vad har dina erfarenheter varit som med att få tillbaka tillsammans med en ex-partner?

Fotokälla: prinsesamusang.wordpress.com.